Udvidet lænderygundersøgelse (ULRUS)

Sundhed og Velvære

Udvidet Rygudredning/ULRUS hos praktiserende fysioterapeuter tilbyder den alment praktiserende læge muligheden for en supplerende udredning af patienter med lænderyg-besvær.

I Region Syddanmark er ordningen indskrevet i regionens forløbsprogrammer for lænderygsmerter.

Målgrupper for udredningen er patienter med uspecifikke lænderygsmerter. Det forudsættes at forløbet kan varetages i primærsektoren og har en kompleksitet, der fordrer en særlig indsats i udredningen.

Patientgruppen der henvises fra praktiserende læge er generelt belastede af deres lænderygtilstand mht. nedsat funktionsevneniveau, sygemelding, risiko for sygemelding, indflydelse af psykosociale faktorer, og er dermed i risiko for at udvikle kronicitet/langvarigt forløb.

Ordningen følger en forskningsbaseret standard for udredning og undersøgelse. Der anvendes bl.a. validerede selvrapporterende måleredskaber i form af patientspørgeskemaer, der dels kan stratificere i forhold til risikofaktorer. Disse benyttes til at vejlede fysioterapeuten i forhold til behandlingsintervention, og kan dels anvendes som effektmål.

Proceduremæssigt er der opstillet tidsmæssige krav for hurtig indkaldelse af patienterne (max 7 dage). Derudover er der opstillet tidsmæssige krav for elektronisk afrapportering til henvisende læge (max. 14 dage efter 1. konsultation). Ved 1. konsultation er der krav om ekstra tid til undersøgelse og information af patienten.

Fysioterapeuterne der deltager i ordningen er klinisk erfarne, har deltaget i specifik efteruddannelse og er certificerede, mens deres indsats kvalitetsvurderes løbende af regionens praksiskonsulenter. Alle fysioterapeuter i Udvidet Rygudredning forpligter sig til at anvende og opsamle data på den kliniske kvalitetsdatabase.

Kontakt din læge og foreslå en henvisning til ULRUS.

Facebook

20 timer siden

Benefit Søndersø

Tusind tak for den store opbakning fra nær og fjern til vores åbningsreception i fredags!
Vi havde en fantastisk og minderig dag.
BeneFit Søndersø fik en forrygende start..!

Bedste hilsner
Anette, Cecilia & Uffe🙂
... Læs mereLæs mindre

 

Comment on Facebook

Tillykke 🇩🇰🇩🇰

Dejlige billeder! Endnu engang stort tillykke. 🎉

Stort tillykke 🇩🇰- smukt team der💪😀 og super sejt- held og lykke med det hele!

Congrats Uffe and ladies. All the best in your venture. 🇨🇦🇨🇦🇨🇦🇨🇦🇨🇦

Tillykke👍

Tillykke 👍

Tillykke og go’ vind🇩🇰🇩🇰💪🏻💪🏻👏🏼👏🏼

Held og lykke til jer alle 👍☺️🇩🇰

Mange tak for alle jeres hilsner. Det er rigtig pænt af jer😊👍

+ Læs flere kommentarer

3 dage siden

Benefit Søndersø

... Læs mereLæs mindre

 

Comment on Facebook

I see two. Selma is getting so tall and Anton still cute.

Dejligt billede.

Vis flere