Artrosehold (GLAD)

Sundhed og Velvære

Mandage & torsdage kl.12.30-13.30

Søndersø fysioterapi tilbyder nu holdtræning til folk, der har lette til store gener  pga. artrose.

Træningen følger GLA:D konceptet (Godt Liv med Artrose i Danmark) og er den nyeste evidensbaserede behandling til patienter med artrose I hofte og knæ. (GLA:D) er et dansk  evidensbaseret initiativ som følger de eksisterende anbefalinger for behandling.

Træning er den behandling, som har den bedste effekt for de fleste mennesker med lette til store gener pga. artrose. Der kan evt. suppleres med indlægssåler og evt. vægttab. Træning har vist sig at mindske smerte og lette aktiviteter i hverdagen hos personer med artrose. Op til 90% kan undgå operation efter at have påbegyndt træning.

Træningen i GLA:D har fokus på at belaste det påvirkede led mest hensigtsmæssigt og indeholder dagligdags funktioner såsom trappegang og rejse-sætte-sig øvelser. Derudover er der en del der retter sig mod resten af kroppen, da kontrol over kropsstammen også er en forudsætning for at have kontrol over knæ- og hofteled.

Træningen foregår hos en fysioterapeut der er uddannet i GLA:D konceptet og som har specielle kompetencer indenfor behandling af gener relateret til hofte, knæ og fod.

Først og fremmest er det vigtigt at sikre sig at diagnosen er artrose. Efter henvisning fra lægen, vil du blive undersøgt af en fysioterapeut, som vurderer om holdtræningen er det rigtige tilbud til dig.

Herefter anbefales minimum 6 ugers superviseret træning på hold. Efter endt forløb vil du igen blive testet, så både du og fysioterapeuten kan vurdere effekten.

Der ydes tilskud til holdet fra Regionen, således at prisen reduceres I forhold til normal fysioterapeutisk holdtakst.

Facebook

1 uge siden

Søndersø fysioterapi & fitness

Fantastisk workshop med Kristian Bradsted i lørdags. En rigtig god inspirerende blanding af teori og øvelser for alle. ... Læs mereLæs mindre

Fantastisk workshop med Kristian Bradsted i lørdags. En rigtig god inspirerende blanding af teori og øvelser for alle.Image attachment

Så skal der danses, spred gerne budskabet. ... Læs mereLæs mindre

Så skal der danses, spred gerne budskabet.

 

Comment on Facebook

Mette Neuhaus Højland & Jannie Ramsing 🙌💃🙌

Vis flere